ΜΗΤΙΑΣ

Ποιοί Είμαστε

Ο οίκος περουκών “Μήτιας”, η παλαιότερη φίρμα περουκών στην Ελλάδα, ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου αιώνα, από τον Δημήτρη Αναπλιώτη ( Μήτιας ) ο οποίος είχε σπουδάσει την τέχνη της κατασκευής περούκας στην Ρωσία, στο πλευρό των μεγαλύτερων τεχνιτών.

Υπήρξε ένας από τους πιο καταξιωμένους κατασκευαστές περουκών της εποχής του στην Ευρώπη, και πρωτοπόρος στην Ελλάδα.

Αργότερα ανέλαβε τα ηνία της μοναδικής αυτής τέχνης η επόμενη γενιά, πηγαίνοντάς την πολλά βήματα μπροστά. Συνεργαστήκαμε με τα μεγαλύτερα θέατρα, όπως Εθνικό θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατικό Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης το ελεύθερο θέατρο, τον κινηματογράφο στην χρυσή εποχή του και τηλεοπτικές παράγωγες σε όλα τα κρατικά και ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.

Όλα τα μεγάλα ονόματα του κλασσικού και λυρικού θέατρου υπήρξαν πελάτες μας (Μαρία Κάλλας, Μινωτής, Παξινού, Βεάκης, Βουγιουκλάκη, Παπαμιχαήλ και εκατοντάδες άλλα μεγάλα ονόματα.)

Περιοδείες σε όλο τον κόσμο με το Πειραϊκό θέατρο του Δημήτρη Ροντήρη, υποστηρίζοντας σε περούκες, ποστίς, γένια, μουστάκια, κλπ. όλες τις αρχαίες τραγωδίες που παρουσιάστηκαν σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική.

Παραστάσεις στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο, από την ίδρυση του Φεστιβάλ Αθηνών.

Και σήμερα η τρίτη γενιά, με την εμπειρία και την κληρονομιά ενός αιώνα, είμαστε πλάι σας, να σας εξυπηρετήσουμε και να σας συμβουλέψουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Εμπιστευτείτε μας. Γιατί για μας, εγγύηση είναι η ιστορία μας!

Κατάστημα: